Història

 

La revista satírica Cu-Cut !, es va posar a la venda l’any 1902 i encara que va desaparèixer 10 anys després, va suposar un cim en el panorama de la premsa Catalana d’el segle XX.

La seva aparició marca l’inici d’una gran època del periodisme satíric. A les seves pàgines van coincidir una generació brillant de dibuixants com Gaietà Cornet, Joan Llaverias, Joan G. Junceda, Feliu Elias “Apa”, Ismael Smith, Ricard Opisso o Lola Anglada i periodistes com Manuel i Josep Maria Folch i Torres, Josep Morató, Eduard Coca o Manuel Urgellés. 

Les pàgines de Cu-Cut! no només van retratar la realitat de la vida Catalana del primer quart de segle XX, sinó que van ser protagonistes d’un fet històric destacat, ja que la redacció de la revista va ser assaltada per un grup de 300 militars, fet que va provocar la promulgació de la llei de Jurisdiccions i la creació del moviment de la Solidaritat.

En definitiva, tot un referent del periodisme satíric, que va reunir durant la seva dècada d’existència (1902-1912) als millors dibuixants i periodistes de l’època .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *